Grillezett sajt dióval és lekvárral
Kalóriatartalma miatt inkább ebédre ajánljuk, mint edzés utánra, viszont délben kíváló.
Dobd a durvára vágott diót a serpenyőbe. Ha jól megpirult, tedd rá a (füstölt) sajtszeletet. Süsd meg mindkét oldalát, közben forgasd bele a dióba. Csak cseppnyi olajat igényel,nehogy leégjen. Fogyasz áfonya - vagy szilvalekvárral, köretként pedig a saláta remekül megfelel.
_________________________________________________________________
Hűsítő és könnyű...
legalábbis az elkészítése biztosan! Ha valami igazán különleges nasira vágysz a nagy, nyári hőségben, bátran próbáld ki ezt a home made finomságot.
Szilvás csodajégkrém
Hozzávalók: 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál víz, 1 evőkanál kukoricaszirup, 1/2 kg magozott, aprított szilva, 8 teáskanál friss lime-lé, 200 mi natúr joghurt
Forrald fel a cukrot, a szirupot és a vizet egy lábosban, majd hűtsd le. Pürésítsd a szilvát, a lime-lét és a hideg szirupot egy turmixban, amíg teljesen sima nem lesz. A keveréket és a joghurtot egy nagy tálban mixeld össze. Tedd a fagyasztóba az egészet, kb. 4 óra alatt kész is!
|