Készíts Mignont!
Lepd meg párodat a szerelmesek napján egy díszes finomsággal!
12 fő részére
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
A tésztához: 50 g keserű csokoládé, legalább 65% kakaótartalommal + 120 g cukor + 2 tojás + 200 g liszt + 1 teáskanál sütőpor + 2 evőkanál kakaópor + kb. 50 ml tej
A cukormázhoz: 80 g puha vaj + 40 g cukor + rózsaszín ételfesték + 80 g friss sajt + kb. 150 g friss porcukor + szív alakú cukor a bevonathoz
Melegítsd elő a sütőt 180o C-ra. Papírkapszlival béleld ki a mini muffintepsit. Vágd apróra a csokoládét. Keverd a cukrot a puha vajhoz. Add hozzá a tojásokat, és 2 perc alatt verd habosra. Szórd bele a csokidarabokat. Elegyítsd össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd óvatosan öntsd hozzá a tejet is. A tésztát azonnal töltsd muffinformákba, és süsd az előmelegített sütő középső rácsán 25-30 percig. Mielőtt lekapcsolnád a sütőt, szurkáld meg villával a muffint, hogy biztosan megsült-e. Tedd ki a tepsit hűlni. A mázhoz keverd krémesre a vajat és cukrot, majd vegyítsd hozzá a friss sajtot. Annyi porcukrot adj hozzá, hogy formázható legyen a massza, majd színezd meg a rózsaszín ételfesték felével. Tölts nyomózsákba a maradék masszát, a zsák végére helyezz csillag alakú díszt és ezzel díszítsd őket még tovább. Ízlés szerint szórd meg szív alakú cukordísszel is a mázat.

Most! Bisztró
Cím: 1062 Budapest, Zichy Jenő u.17
Asztalfoglalás: 06-70/248-33-22
Ahogy belépsz az ajtón, rögtön magával ragad a baráti hangulat. A romkocsma megőrizte egyszerű báját, de a Most! Bisztró igényességében messze túlmutat azon tágas belső terével, ötletes, kreatíven kivitelezett díszleteivel. A hely sikere sokszínűségében rejlik: kávézóként, étteremként és koncerttermekként is működik. Bátran beülhetsz a szerelmeddel, a barátnőddel, vagy akár a haverokkal is lenézhetsz. A buli minden este garantált, vagy a Dj, vagy az együttesek csapnak a lemezek és a húrok közé. Az étlapon széles a választék, és Ázsia ízeibe is belekóstolhatsz. Előételként a serpalevest ajánljuk marhahúsból. Ha igazi ínyencségre vágysz, kóstold meg a szarvaspörköltet vargányás gnocchival, a desszertek közül pedig válaszd a mogyorós sajttortát eperöntettel.
|